Stadnamnsamlinga i Kviteseid er på nett

Stadnamnsamlinga etter Thor H. Wraa for Kviteseid kommune er no lagt inn i Språkrådet sitt nettbaserte stadnamnregister.

Sjå https://www.edd.uio.no/navneregistrering/aapen/hovedside.html

Fyll ut søkekriteria i felta til venstre i bildet og trykk på søk-knappen. Hugs å fylle inn kommunenamn og gards-/bruksnr.

Bruk eventuelt norgeskart.no for å finne gards- og bruksnummer på aktuell eigendom.

Merk at stadnamn som er plassert i veg eller elv har fått gardsnummer ‘0’ ved registrering.

Bruk karakteren «*» som ‘wild card’ når du vil spesifisere søket.

Send gjerne e-post til historielaget dersom du treff på namn som er feilplassert.

Treng du hjelp? Ta kontakt med Stein Larsen i historielaget:

stadnamn@soge.kviteseid.no / 920 12 639